U bent hier: training

Grip-Verzuimservice-Icon-Grip

Training op maat

Wij organiseren workshops, teamtrainingen en trainingen altijd op maat. Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Dagworkshop inclusief door ons verzorgde lunch
 • Sessie in de wei als onderdeel van een groter programma (in samenwerking met een coach of trainers bijvoorbeeld)
 • Meerdaagse training waarbij je verder kunt werken aan verschillende thema’s
 • Teambuilding of een teamuitje met verdieping
 • Eén op één begeleiding

Cursus - Aanbod

 

Marsden Consultancy - Nieuws

Kijk eens in de paardenspiegel

Denk je weleens: “Waarom reageren mensen op een bepaalde manier op mij?”

 “Hoe kan ik dicht bij mezelf blijven en toch duidelijk zijn?”

 “Wat breng ik onbewust over op anderen?”

Kom dan naar de workshop en ervaar hoeveel je kunt leren door te werken met paarden. Bijvoorbeeld over je eigen gedrag, je sterke kanten en je valkuilen. Paarden spiegelen ons gedrag en onze emoties, puur en eerlijk, zonder te oordelen. 

Als je een paard oprecht en duidelijk benadert, zal hij graag met je samenwerken. En dat geldt ook voor mensen: wanneer je boodschap helder en duidelijk is, er afstemming en verbinding met de ander bestaat en de juiste hoeveelheid energie wordt gebruikt is de kans op het succesvol bereiken van je doel vele malen groter.

Om deel te nemen aan deze workshop is ervaring met paarden niet nodig. Er wordt alleen vanaf de grond gewerkt met de paarden.

Marsden Consultancy - Nieuws

Workshop in de wei - Kom in je paardenkracht

“Wat breng ik onbewust over op anderen?”

“Hoe kan ik dicht bij mezelf blijven en toch duidelijk zijn?”

“Hoe kunnen wij als team goed samenwerken en gebruik maken van al onze verschillende kwaliteiten?”

Herken je een van bovenstaande vragen? Wil je je eigen (paarden)kracht inzetten om hier een antwoord op te vinden? Kom dan naar een workshop in de wei met onze paarden.

Paarden kunnen voor mensen een voorbeeldfunctie vervullen: een paard vertrouwt op zijn intuïtie, is helder in zijn communicatie en voelt situaties feilloos aan. Een paard neemt de dingen zoals ze zijn, zonder er iets achter te zoeken.

Wij mensen zijn er heel goed in om iets anders te zeggen dan we eigenlijk bedoelen, om in situaties te blijven hangen waarin we ons eigenlijk niet prettig voelen. We hebben in onze opvoeding, op school en op werk voor een deel afgeleerd om te vertrouwen op onze intuïtie en onze eigen kracht. Dat is in sommige gevallen handig, het beschermt je. Maar als je te vaak over je eigen grenzen heen gaat, of je eigen grenzen niet meer voelt, pleeg je roofbouw op jezelf.

marsden_consulatncy_persoonlijke_ontwikkeling_2015

Marij en Else zijn er van overtuigd dat mensen net zo gevoelig zijn als paarden. Dat we als mens die gevoeligheid nodig hebben om op een goede manier met elkaar te leven. Want ook wij zijn kuddedieren die elkaar nodig hebben om te overleven. In de dagelijkse praktijk, op je werk, thuis of in je vrije tijd, ben je bijna altijd samen met anderen. Het is waardevol als je bij je gevoel kunt, als je vanuit je eigen kracht beslissingen kunt nemen.

Het is waardevol als je bij je gevoel kunt, als je vanuit je eigen kracht beslissingen kunt nemen.

Daarom werken wij in onze workshops met paarden. Een paard nodigt je uit om vanuit je intuïtie en eigen kracht te handelen. Door samen te werken met een paard kun je ervaren hoe dat voelt en wat het effect is. Werken met paarden maakt het mogelijk om snel door te dringen tot de diepere kern van situaties, en om daarmee te experimenteren. Omdat je aan den lijve ervaart wat er gebeurt wordt je ervaring gelijk opgeslagen in je eigen systeem.

Of, zoals Confucius het zei:

 • Ik hoor en ik vergeet
 • ik zie en ik onthoud
 • ik doe en ik begrijp

Trainers

Marij Marsden en Else Langbroek: “Wij zetten onze kennis (Geneeskunde, Biologie) en expertise (management, trainen van paard en mens) in om de slagkracht van individuen en teams te vergroten.”

Ons motto is daarbij Niet praten maar doen!

We laten je aan den lijve ervaren wat er gebeurt in interactie met ‘de ander’. Op een speelse en actieve manier, zodat je zonder veel theoretische lessen en praatsessies verder komt in je persoonlijke ontwikkeling.

Marij Marsden 100pk

Marij Marsden (bedrijfsarts en directeur Marsden Consultancy BV) heeft in 1999 de specialisatie voor bedrijfsgeneeskunde afgerond. Zij heeft verschillende commerciële en senior management functies bekleed. Als kind heeft ze een hele kudde ijslandse paarden onder haar hoede gehad en veel van de paarden geleerd. Een aantal jaar geleden heeft ze door het enthousiasme van haar zoon haar oude liefde voor de paarden opnieuw ontdekt. Marij wil een zinvolle bijdrage leveren aan het bevorderen van gezondheid en inzetbaarheid van de werkende mens.

Else Langbroek 100pk

Else Langbroek is van kleins af aan met paarden verbonden geweest. Tijdens een onderzoeksstage in Oeganda in 2010 besloot Else een eigen bedrijf op te zetten met als thema “Mens en Paard”. Ze volgde de opleiding tot Freestyle instructeur om zich te verdiepen in het natuurlijk gedrag van paarden, en rondde die met succes af in juni 2011. Naast het geven van paardrijdlessen en bedrijfstrainingen werkt Else bij Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Haar ervaring met paarden en gespecialiseerde paardentrainingen zet Else in om iedereen (zowel paard als mens) te laten leren, van en met elkaar.

Cursus - FAQ's

 

Marsden Consultancy - Nieuws

Algemene Informatie

Marij Marsden organiseert samen met Else Langbroek workshops waarbij paarden worden ingezet om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Wij verzorgen deze workshops voor individuele deelnemers (met open inschrijvingen), voor teams als teambuilding of gewoon als uitje omdat het leuk is en ook voor groepen vrienden of vriendinnen (denk aan vrijgezellenfeesten). 

Steeds vaker worden we gevraagd om een onderdeel van een trainingsprogramma te verzorgen. Hiervoor werken we samen met andere partijen. Wij kunnen op alle locaties komen werken, zolang er maar een stukje grond is waar we een paddock kunnen uitzetten. Dat mag ook een parkeer terrein zijn, of een braakliggend stukje grond. 

Neem gerust eens contact op. 

Paarden vervullen voor ons mensen vaak een voorbeeldfunctie: een paard vertrouwt op zijn intuïtie, voelt situaties feilloos aan en handelt zonder een oordeel te vellen. Wij mensen zijn er heel goed in om iets anders te zeggen dan we eigenlijk bedoelen, om in situaties te blijven hangen waarin we ons eigenlijk niet prettig voelen. 

We hebben in onze opvoeding, op school en op werk voor een deel afgeleerd om te vertrouwen op onze intuïtie en onze eigen kracht. Dat is in sommige gevallen handig, het beschermt je. Maar als je te vaak over je eigen grenzen heen gaat, of je eigen grenzen niet meer voelt, pleeg je roofbouw op jezelf.

Marsden Consultancy - Nieuws

Als het regent, gaat de workshop dan door?

We geven workshops in alle weertypes, en zorgen als het slecht weer is voor warme dekens en een afdak voor tijdens de pauzes. Kleed je altijd goed warm aan en trek stevige schoenen aan. Onze workshops waar je je individueel voor kunt inschrijven plannen we meestal in de lente en zomerperiode, want dan is het extra lekker om buiten aan de slag te zijn.

Marsden Consultancy - Nieuws

Ik ben eigenlijk bang van paarden!

We hebben geregeld mensen in de training die vooraf bang zijn van paarden, en gedurende de workshop hun angst zien verdwijnen. We begeleiden je graag als je angstig bent, en laten je altijd zelf de keuze maken of je een bepaalde oefening wel of niet wilt doen.

Marsden Consultancy - Nieuws

Ik heb geen ervaring met paarden, is dat erg?

Met de juiste begeleiding kan iedereen communiceren met paarden: zonder of met ervaring, jong en oud. 

Als je een paard oprecht en duidelijk benadert, zal hij graag met je samenwerken. 

Afstemming, verbinding en grenzen stellen zijn daarbij van essentieel belang. We passen de workshop aan aan de wensen van de deelnemers. We werken altijd met meerdere paarden die zeer verschillende karakters hebben. 

Daardoor krijg je de kans om verschillende situaties te ervaren.

Marsden Consultancy - Nieuws

Op welke locatie geven jullie training?

We geven workshops op onze eigen locatie in Loosdrecht (tussen Utrecht en Amsterdam), of op uw locatie als er een grasveld of open ruimte van minstens 20 x 15 meter aanwezig is.

Marsden Consultancy - Nieuws

Wat is jullie ervaring?

Marij en Else hebben in 2011 hun krachten gebundeld. Teams van onder anderen Essent, WEfashion, Lifeguard, dierenartsenvereniging Vedias, Achmea, waterschap de Stichste Rijnlanden, NCOI, Saltro en vele anderen (her)vonden hun kracht met behulp van de paarden.

Deelnemers aan de open workshops zijn zo divers als de bevolking van Nederland: docenten, loopbaancoaches, kindercoaches, directeuren, managers, zzp-ers, kunstenaars, psychologen, ambtenaren, huisvaders, secretaresses en vele anderen zijn in de wei aan de slag geweest.

Steeds meer trainingsbureaus zijn met ons in gesprek om een dagdeel in de training te integreren om zo verdieping te geven aan het eigen programma.

Al deze mensen hebben bijgedragen aan de voortdurende ontwikkeling van de workshops die wij geven, en inspireren ons om de paarden steeds weer in te zetten daar waar ze nodig zijn.

Marsden Consultancy - Nieuws

Wat kan ik verwachten in een workshop?

Ondanks dat elke workshop anders is omdat elk mens anders is, zijn er een paar elementen die altijd terugkomen. Verdieping, vertrouwen én plezier staan daarbij voorop.

We beginnen een workshop altijd met een kort stuk theorie over het gedrag van paarden en de interactie tussen mens en paard. Daarna gaan we aan de slag met praktische oefeningen. De oefeningen met de paarden zijn altijd vanaf de grond, we rijden dus niet op de paarden tijdens de workshop.

De paarden die we inzetten zijn ijslandse paarden. Dit is een heel zuiver paardenras, dat dicht bij de natuur staat. Onze paarden zijn rustig, betrouwbaar, nietsontziend en goudeerlijk.

Marsden Consultancy - Nieuws

Wie zijn jullie trainers?

Marij Marsden en Else Langbroek: “Wij zetten onze kennis (Geneeskunde, Biologie) en expertise (management, trainen van paard en mens) in om de slagkracht van individuen en teams te vergroten.” Ons motto is daarbij Niet praten maar doen!

We laten je aan den lijve ervaren wat er gebeurt in interactie met ‘de ander’. Op een speelse en actieve manier, zodat je zonder veel theoretische lessen en praatsessies verder komt in je persoonlijke ontwikkeling.

Marsden Consultancy - Nieuws

Zijn jullie Workshops op maat?

Wij organiseren workshops, teamtrainingen en trainingen altijd op maat. Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Dagworkshop inclusief door ons verzorgde lunch
 • Sessie in de wei als onderdeel van een groter programma (in samenwerking met een coach of trainers bijvoorbeeld)
 • Meerdaagse training waarbij je verder kunt werken aan verschillende thema’s
 • Teambuilding of een teamuitje met verdieping
 • Eén op één begeleiding

Inschrijven

 

* Required

Workshop in de wei
Kijk eens in de paardenspiegel

Captcha Image

Fotogalerij